De Hoeveroute laat je kennismaken met de verschillende landschappen in de gemeente. Van de lage graslanden in de Durmevallei tot bossen op de minder vruchtbare gronden van de Heide over landbouwgronden op de meer vruchtbare stukken. Waasmunster is de groene gemeente in het Waasland. Zoals op vele Vlaamse plaatsen met zanderige bodem was de gemeente vroeger verdeeld over vele kleine boerderijen; in vorige eeuw zelfs meer dan 200. De oudere typische Wase hoeven hebben een open karakter. Het zijn vooral gebouwen in rij- of U-vorm met de open zijde naar de straatkant. Iedere hoeve had traditioneel een boomgaard met hoogstamfruitbomen, een groentetuin en bloemperken.

Tijdens deze route maak je kennis met het landelijk karakter van Waasmunster. De heide – 34 meter boven de zeespiegel – is het hoogste plekje in het Waasland. Dit voel je zeker als je vanuit de Durmevallei van Sombeke naar de Heide fietst. Fiets je van de Heide naar de parochie Ruiter kom je in meer agrarisch gebied. Geniet van het landschap en de bomen, luister naar de vogels en bewonder de groene, rustige omgeving.

Download  hier  de route

Meld hier een mankement op de route.