Oudeheerweg – Heide nummer 1. Groots opgevat landhuis zogenaamd kasteel “Les Gobelets” . Landschappelijk mooi gelegen door de centrale inplanting binnen een uitgestrekt en deels bebost domein met kasteelpark op de rand van Wase paracuesta, met uitzicht op het dorpscentrum en de Durmevallei. In 1958 in gebruik genomen door de bouwheer Jean de Lovinfosse. Opgericht volgens bouwplan van 1955 naar ontwerp van architect J. Hebbelynck (Gent), sluit het landhuis stilistisch aan bij de toen, ook door deze ontwerper, veel toegepaste villabouw in zogenaamde Franse stijl met kenmerken die refereren aan de neoclassicistische en empire bouwstijl.

Lange en brede oprijlaan geflankeerd door kegelvormig geschoren taxussen en door bomenrijen, illustratief voor de strakke en lineaire aanleg van het bijhorende park. Voorts aan weerszij gelegen boszones met een gevarieerd bomenbestand (dennen, naald- en loofbomen), afgeboord met onder meer beukenhagen. Aan de straatkant is het domein afgesloten door een rechte taxushaag met opvallende rechthoekige inrijpoort gevormd door bijzonder sierlijk uitgewerkt smeedijzeren hekwerk.