Welke Vlaamse gemeente heeft geen Kerkstraat? Inderdaad, weinige. Bijna altijd een van de oudste centrumstaten waarin statige patriciërswoningen pronken in de buurt van het kasteel van de lokale industrieel. En wat verder, wat verscholen … weggedrongen arbeidershuisjes.
Tuur kent ze allemaal. Decennia bracht hij er de post. Meestal in de brievenbus, maar soms ook tot in de ontvangstkamer van het kasteel – nen Elexir d’ Anvers, Tuur? – of de plechtstatige hal van de herenhuizen – een portoken, Tuur? Maar het liefst dronk Tuur de facteur een sjat koffie naast de Leuvense stoof in de kleine keuken van weduwe Mariette.
Tuur kent de verhalen achter de façades. Het pijnlijke gezinsverlies achter de eikenhouten, imposante voordeur. De eenvoudige, oprechte vreugde achter het raampje van de voorste plaats waar Maria onder haar stulp het arbeidersgezin toelacht.

Tuur kan er uren over vertellen: sappige anekdotes, goedlachse herinneringen. Hij deelt ze graag met jullie op zijn ronde door de Kerkstraat. Zo wordt Tuurs ronde niet alleen een verkenning van het Waasmunsterse Kerkstraat patrimonium, maar ook en zeker een verhaal met gekoesterde herinneringen. Voilà, Tuur heeft zijn kabas al over zijn schouder gegooid 😊. “Wel, hier zijn we aan ons eerste gebouw. En hier valt wel wat over te vertellen … ”

Voor wie:  Groepen: 2,5 euro per deelnemer met een minimum van 50 euro, voor meer dan 20 deelnemers 2,5 euro per deelnemer extra.

Reservatie: Dienst Toerisme Waasmunster tel. 052 89 20 08